Γιατί λέγεται «Επτά άνθη»;

Η ιστορία πίσω από το όνομα
Πριν από περίπου 10 χρόνια ανακάλυψα το βιβλίο 'East Wind Melt The Ice' της Liza Dalby - η προσωπική της διασκευή ενός αρχαίου κινεζικού ημερολογίου που είχε επίσης επηρέασει την ιαπωνική σύλληψη για καταγραφή του χρόνου. Χωρίζει το έτος σε 72 περιόδους, από πέντε ημέρες την καθεμία, με πολύ ποιητικούς τίτλους εμπνευσμένους από τις αλλαγές στον φυσικό κόσμο, όπως:

• η 11τη - «οι αστραπές τραγουδούν» από 27/3 έως 31/3

• η 33η - «το γεράκι μελετά και μαθαίνει» από 16/7 έως 20/7

• η 58η - «το ουράνιο τόξο κρύβεται» από τις 21/11 έως τις 25/11

Η περίοδος στην οποία γεννήθηκα, όπως μπορεί κανείς να φανταστεί, ήταν η 7η, από τις 06/03 έως τις 10/03 και ονομάζεται «τα ροδάκινα ανθίζουν».

Τα άνθη, και τα λουλούδια γενικά, πάντα προκαλούν συγκίνηση στην καρδιά και στο μυαλό μου - με τη λαμπρότητα, την ομορφιά, την κομψότητα και τη τρυφερότητά τους, με τα μυριάδες σχήματα, χρώματα και αρώματα. Η θεϊκή τους παρουσία συναρπάζει όχι μόνο τη δική μου, αλλά και τις καρδιές ολονών, καθώς έχουν γίνει, μέσα στο πέρασμα του χρόνου, ένα αιώνιο σύμβολο ομορφιάς.

Ωστόσο, δεν θέλουμε μόνο να θαυμάζουμε τον φυσικό κόσμο, «να βλέπουμε απλώς την ομορφιά... Θέλουμε κάτι άλλο που δύσκολα μπορεί να διατυπωθεί με λόγια - να ενωθούμε με αυτή την ομορφιά, να την μεταδώσουμε, να την δεχτούμε μέσα μας, να κολυμπήσουμε σ'εκείνη, να γίνουμε μέρος αυτής. " (C.S. Lewis)

Αυτό είναι και το "Seven Blossoms" - ένας αγγελιοφόρος ομορφιάς για να εκφράζετε τον εαυτό σας και τα συναισθήματά σας.